alternatif forum - 2012: Marduk'la Randevu
alternatif forum
alternatif forum
Ana Sayfa | Bilgilerim | Aktif Konular | Üyeler | Özel Mesajlar | Ara | SSS
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Şifremi Hatırla
Şifremi unuttum!

TAŞINDIK !!!   www.oezers.com/forum/
 Tüm Forumlar
 FELSEFE
 METAFIZIK
 2012: Marduk'la Randevu
 Forum Kilitli  Konu Kilitli
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfalar: / 3

UzMan

Turkey
50 mesaj

mesajım - 23 Eylül 2004 :  16:35:20  Üye bilgilerini görüntüle
Arkadaşlar herkese ''2012 Marduk'la Randevu'' adlı kitabı tavsiye ederim.Yazan:Burak Erdem Yayıncı:İnkilap Kitabevi ben aldım çok ilginç şeyler war !!

No One Wins The Fight !
Sayfa Başlanıcı

kiziltamer

Switzerland
4745 mesaj

mesajım - 23 Eylül 2004 :  23:52:33  Üye bilgilerini görüntüle  kiziltamer Adlı Üyenin Web Sitesini Ziyaret Et kiziltamer Adlı Üyeye Özel Mesaj Gönder
özetle bakalım anladıgını...
ilgincligini pekistir.

psipsina di svizera
Sayfa Başlanıcı

UzMan

Turkey
50 mesaj

mesajım - 25 Eylül 2004 :  16:25:33  Üye bilgilerini görüntüle
quote:
Yazarı: kiziltamer

özetle bakalım anladıgını...
ilgincligini pekistir.

psipsina di svizera

Özet şu kızıltamer,tarih bize ilk kutsal kitaptan başlayarak bu güne kadar hep yalan söylemiş.Ve hala söylemeye devam ediyor !!

No One Wins The Fight !
Sayfa Başlanıcı

zikir

Turkey
196 mesaj

mesajım - 25 Eylül 2004 :  22:49:32  Üye bilgilerini görüntüle
Ne demek istediğini anlayamadım uzman.Kutsal kitaplar hangi konuda bize yalan söylemiş.Ya da Tarih mi kutsal kitaplar hakkında bize yalan bilgiler veriyor.

Materyalist bir bakış açısı ile kitabını yazan bir insanın etkisinde fazlaca kalmışsın.O kitabı bende okudum.Burak Eldemin Yahoo grubunada üyeyim.Marduk Gezegeni bir gerçek.Bunu kabul ediyorum.Zecharia Sitchin eski ahite göre onu kanıtlayabiliyor.Ama Burak Eldem onun bir yahudi olmasından ve inandığı kitabı kitlelere inandırabilmek için malzeme olarak kullanığı görüşünde fazlaca şüpheci davranıyor.

Marduk benim düşünceme göre Kur'an'da da geçiyor.(Tarık süresi) Hatta çok önemli bir ayrıntıyı daha yakaladım o sürede.Eski ahitte geçen gözcüler ile ilgili.Her neyse.Şu bildiklerini bizimle daha net ve açıklayıcı bir şekilde yazabilirmisin.Bir gerçeği dışa vurup insanları heyecanlandıran bir konuda kendini artık herşeyi biliyorum diye kandırmamalısın.Her bilenin üstünde bir bilen mutlaka vardır.Burak Eldemin bile.

Selam

41:33
Sayfa Başlanıcı

UzMan

Turkey
50 mesaj

mesajım - 27 Eylül 2004 :  17:09:10  Üye bilgilerini görüntüle
Sevgili Zikir,
Öncelikle bir yazarın materyalist olduğunu bir kitaptan anlayamazsın.Burak Eldem'in o kitabını okumuşsun madem,peki yahudilerin ilk din olan museviliği nasıl oluşturduğuna dair yeterli bilgi sahibi değil misin?

Din denilen olgunun insanlar tarafından eski mitlerin kendi kültürlerince karıştıralarak ortaya çıktığını düşünüyorum.Tutucu bilim adamlarının kendi ve milli çıkarları doğrultusunda tarihi kutsal kitaplara uyarlamasını da pek şaşırtıcı bulmuyorum.Peki sana özel sorularım var:

İslam madem ki evrensel bir din öyle ise;

Yusuf Suresi 2. Ayet:''Biz onu akıl erdirebilesiniz diye. bir Kur'an olmak üzere arapça olarak indirdik.''

soru:Neden arapça ve neden arap yarımadasına indi bu Kuran?Madem evrensel bir din ve kainatın tanrısı bize sesleniyor.Neden herkesin anlayabileceği ilahi bir dille seslenmiyorda,özellikle kendi medeniyetlerinin mitlerini öne çıkarmaya çalışan bir kavmin ağzıyla konuşuyor?

Rad Suresi 37. Ayet:''Ve işte Biz o Kur'an'ı arapça bir hüküm olmak üzere indirdik. Andolsun ki eğer sen, sana vahiyle gelen bu ilimden sonra onların arzularına uyacak olursan, sana Allah'tan ne bir dost vardır, ne de bir koruyucu.''

Görüldüğü gibi Kur'an bir hüküm kitabıdır.Ve Allah seni yaratıyor,sana yanılma payı olarak iradeyi sunuyor.Sonra sen yanılınca yürü bakalım cehenneme.Ne adalet be!

Taha Suresi 113.Ayet:''İşte böylece Biz onu arapça bir Kur'an olarak indirdik ve onda tehditleri türlü şekillerde tekrarladık ki, belki korunur takva yolunu tutarlar ya da o onlarda bir düşünme, ibret alma meydana getirir.''

Yine görüyoruz ki tanrı yaratıyor ve tehdit ediyor.Apaçık ilahi sadizm!!

Ahkaf Suresi 12. Ayet: ''Onun önünden de bir yol gösterici ve rahmet olarak Musa'nın kitabı var. Bu da zulmedenleri korkutmak için, güzel davrananlara da bir müjde olarak arap diliyle gelmiş doğrulayıcı bir kitaptır.''

Bakınız ki buradan da anlaşılıyor ki Kuran tıpkı Tevrat ve İncil gibi bir toplumun kültür ve medeniyet arzusudur.Burada püf nokta Kur'an yazarları,İncil ve Tevrat'ı yalanlamıyor fakat değiştiğini iddia ediyor ve tabiki sonuçta Kur'an doğru oluyor.

Neyse Kur'an kendini anlatıyor.Başka söze ne gerek!!

No One Wins The Fight !
Sayfa Başlanıcı

tuana

2392 mesaj

mesajım - 27 Eylül 2004 :  17:34:47  Üye bilgilerini görüntüle
bir metalci icin oldukca dini/entellektüel derinligi olan bir yazı..

tebrikler!

konu yine döndü kurana geldi!

Sayfa Başlanıcı

UzMan

Turkey
50 mesaj

mesajım - 27 Eylül 2004 :  17:57:36  Üye bilgilerini görüntüle
quote:
Yazarı: tuana

bir metalci icin oldukca dini/entellektüel derinligi olan bir yazı..

tebrikler!

konu yine döndü kurana geldi!

tuana cım sana kızdım yane ne demekmiş o metalci için falan.Siz metalcileri karalayıp durun bakalım.Popüler kültür yüzünden Türkiye yeterince yozlaştı zaten.

No One Wins The Fight !
Sayfa Başlanıcı

porgy

Turkey
1873 mesaj

mesajım - 27 Eylül 2004 :  18:04:11  Üye bilgilerini görüntüle
Eh, o zaman reçete çok basitmiş. Popüler kültürü at, yerine heavy metal müziğin kültürünü koy. Türkiye'de düze çıksın. Bu mudur ki :))
Sayfa Başlanıcı

tuana

2392 mesaj

mesajım - 27 Eylül 2004 :  18:06:08  Üye bilgilerini görüntüle
bu -cım, -cum'larınızdan hoşlanmıyorum, fikir yazın okuyalım, tartısalım!!!

Sayfa Başlanıcı

porgy

Turkey
1873 mesaj

mesajım - 27 Eylül 2004 :  18:09:05  Üye bilgilerini görüntüle
Kutsal kitaplarla ilgili tartışmalara girmekten çekinirim çünkü bu konuda yeterli dağarcığa sahip olmadığımı düşünürüm. Ama görüyorum ki, herkes kendi savını doğrulayacak birkaç ayeti dayanak olarak gösterip bir şeyler ispatlamaya çalışıyor. İşin tuhafı, bütün ayetler aynı kaynaktan olduğu halde, nasıl oluyor da, farklı savları destekliyor? Acaba, biz bu kitapları işimize geldiği gibi algılamaya devam mı ediyoruz?Neyse, konuyu daha fazla bölmeyeyim ben :)
Sayfa Başlanıcı

UzMan

Turkey
50 mesaj

mesajım - 27 Eylül 2004 :  18:10:45  Üye bilgilerini görüntüle
Meseleyi okudunuz ve sorularımı cevaplayacak birileri varsa konuşalım.Ayrıca müzik derken Popüler Kültürden bahsettiğimi iyi biliyorsunuz.''porgy'' lütfen insanları karalama bilgin yoksa konuya girmene gerek yok zaten.Ayrıca nasıl oluyorda farklı savları destekliyor dersen bu soruyu Kur'an yazarlarına sorman lazım.

No One Wins The Fight !

Düzenleme - UzMan on 27 Eylül 2004 18:15:25
Sayfa Başlanıcı

porgy

Turkey
1873 mesaj

mesajım - 27 Eylül 2004 :  18:17:55  Üye bilgilerini görüntüle
Bilgim yok demedim. YETERLİ dağarcığa sahip değilim dedim. Kimbilir belki sen de değilsin! Niyetim kimseyi karalamak değil, sınırlarımı aşmadan bir soru yönelttim sadece. Kuran "yazarları" ile sohbet zevkini ise sana bırakıyorum.
Sayfa Başlanıcı

zikir

Turkey
196 mesaj

mesajım - 30 Eylül 2004 :  16:30:51  Üye bilgilerini görüntüle
Selam Uzman,

quote:
Sevgili Zikir,Öncelikle bir yazarın materyalist olduğunu bir kitaptan anlayamazsın.

Interaktif yahoo groupsta tartisildi bu konu.Kitabinda Tevrata bakis acisindanda o sonuca rahatlikla varilabiliyor.En azindan Tanri'yi Mardukta tahti olan bir Annunaki olarak görüyor.O yüzden inanmaya ne gerek var. ;)

quote:
Burak Eldem'in o kitabını okumuşsun madem,peki yahudilerin ilk din olan museviliği nasıl oluşturduğuna dair yeterli bilgi sahibi değil misin?

Bak iste bu konuda haklisin.Yahudiler Allah'a ait olmayan musevilik dinini yarattilar.Bu baglamda dinlerin dogmatik oldugu dogrudur.Ancak ortada Tanri'nin vahyi sözkonusudur.Musanin onlara getirdigi mesaji tahrif edip vahyi kendi cikarlarina gore kanalize ederek cikar amaclari dogrultusunda kullanmislardir.Vahy olmadigi halde vahiy gibi tevrata sokulmus bir nesideler nesidesi var ki hiç sorma.

Ilk din Islam'dir.Islam'in kelime manasi "teslim olmak"tir.Allah'in kavimlere gonderdigi her elci kendi dillerinde toplumunu Allah'a ve yasasina teslim olmaya cagirmistir.Ibrahim peygamber ilk muhavviddir.Toplumunu tevhide cagiran hanif bir muslumandi.Kur'an'i dikkatle okursan Allah gönderdigi butun elcilerine "musluman" kimligini ilistirmistir.Isa'nin 12 havarisi bile "Bizler müslümaniz,tanik ol" demislerdir.

Maalesef gunumuzdeki muslumanlarin Yahudi ve Hristiyanlardan farki yok.Onlarda Allah'a ve yasasina teslim olmak yerine hadis,icma,kiyas, evliyalar,ulemai raschidinlere,gereksiz ayrintilara ve dini zorlastiran unsurlara esir olmuslardir.

soru:Neden arapça ve neden arap yarımadasına indi bu Kuran?Madem evrensel bir din ve kainatın tanrısı bize sesleniyor.Neden herkesin anlayabileceği ilahi bir dille seslenmiyorda,özellikle kendi medeniyetlerinin mitlerini öne çıkarmaya çalışan bir kavmin ağzıyla konuşuyor?

Baska bir ayette diyor ki; Ister Arapca ister yabanci dilde.Biz onu size bir uyari bir hatirlatma olsun diye indirdik.Ortadoguda olup biten birseyler var ama bunu henuz cozebilmis degilim.Allah'in burada baslayip
burada bitirecegi bir misyonu vardir belki kim bilebilir.Ademi ilk yarattigi ve oturmasini istedigi Aden cennetide Ortadoguda degil miydi.?

Peygamberlin surekli oradan cikmasida kavganin fitnenin savasin hep bu bolgede yogun olmasi.

quote:
Görüldüğü gibi Kur'an bir hüküm kitabıdır.Ve Allah seni yaratıyor,sana yanılma payı olarak iradeyi sunuyor.Sonra sen yanılınca yürü bakalım cehenneme.Ne adalet be!

Bir babanin ya da annenin kendi cocugu üzerinde neden tasarrufu vardir.? Anne ve Babanin koydugu kurallara uymayan cocuk neden cezalandirilir.? Birakta seni yaratanin sana can verenin senin üzerinde tasarrufu bulunsun.Allah insanlari bana kul olmalari disinda baska bir amac icin yaratmadim diyor.Sen diyorsun ki; "Tamam beni yaratti.Ama benim islerime karismasin.Beni yarattigi icin onu tanimama bilmeme gerek yok" Böyle bir dusunce Allah'i Allah'in yarattiklarina degistirmektir.Allah'in kitabini Allah'a inanmak ve aramak icin okursan Allah sana o istegine göre yanit verir.Ve o zaman cennet ve cehennemin birer mecazi anlatim oldugunu senin anladigin manada barbeküsünde insan pisiren bir Allah olmadigini anlarsin.Ancak supheci yaklasimla seytan insanlara fit verir ve ayetleri yanlis yorumlatabilir.

quote:
Neyse Kur'an kendini anlatıyor.Başka söze ne gerek!!

Bu sözün bana su güzel cumleyi animsatti.

"Kur'an kendi kendini tefsir eden bir kitaptir."

Selam.

Sayfa Başlanıcı

orhan

Australia
874 mesaj

mesajım - 30 Eylül 2004 :  17:51:18  Üye bilgilerini görüntüle
Sevgili zikir, asagidaki yazdiklarindan inancinin hic olmadigini anliyorum. Bu kadar kesin ifadeler kullanabildigine gore olaylari yasamis olmalisin. Demek ki sen yaklasik 6 bin yasindasin. Allah sana daha uzun omurler versin. :))))

quote:
Ilk din Islam'dir.Islam'in kelime manasi "teslim olmak"tir.Allah'in kavimlere gonderdigi her elci kendi dillerinde toplumunu Allah'a ve yasasina teslim olmaya cagirmistir.Ibrahim peygamber ilk muhavviddir.Toplumunu tevhide cagiran hanif bir muslumandi.Kur'an'i dikkatle okursan Allah gönderdigi butun elcilerine "musluman" kimligini ilistirmistir.Isa'nin 12 havarisi bile "Bizler müslümaniz,tanik ol" demislerdir.

Farki yaratacak olan SEN`sin!..
Sayfa Başlanıcı

UzMan

Turkey
50 mesaj

mesajım - 05 Ekim 2004 :  13:11:42  Üye bilgilerini görüntüle
Bir konuya hangi gözlükte bakarsan o çerçevede algılarsın zikir.Daha kundakteyken kulağına fısıldanan bir inancın elbette ki savunmasını yapıcaksın.Ama ben bütün dinlerin insan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.En başı yahudiler tabiki.

No One Wins The Fight !
Sayfa Başlanıcı

zikir

Turkey
196 mesaj

mesajım - 06 Ekim 2004 :  20:54:03  Üye bilgilerini görüntüle
quote:
Sevgili zikir, asagidaki yazdiklarindan inancinin hic olmadigini anliyorum. Bu kadar kesin ifadeler kullanabildigine gore olaylari yasamis olmalisin. Demek ki sen yaklasik 6 bin yasindasin. Allah sana daha uzun omurler versin. :))))

Olayları bize anlatan bir kitap var ortada.Eğer saygı duyarsan şunu söylemek istiyorum.

Ben Kur'an'ın Allah sözü olduğuna iman ediyorum....

Beni nasıl görürsen gör.Açıkçası pek umrumda değil...

Selam

Sayfa Başlanıcı

n/a

1195 mesaj

mesajım - 07 Ekim 2004 :  12:49:24  Üye bilgilerini görüntüle
quote:
Yazarı: UzMan

Bir konuya hangi gözlükte bakarsan o çerçevede algılarsın zikir.Daha kundakteyken kulağına fısıldanan bir inancın elbette ki savunmasını yapıcaksın.Ama ben bütün dinlerin insan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.En başı yahudiler tabiki.

No One Wins The Fight !

sevgili uzman, karismak gibi olmasin da, sevgili zikir arkadasimiz dinlere inanmadigini belirtmisti... bebekken biri ona "19 mucizesi" diye fisildasa, ne anlayacakti ki bundan... onun inandiklari, tanri ve kur'an'in onun tarafindan gonderilmis oldugu olgusu... dimi zikir?
Sayfa Başlanıcı

UzMan

Turkey
50 mesaj

mesajım - 07 Ekim 2004 :  17:58:02  Üye bilgilerini görüntüle
formula yaw sende mi bu tabu beyinlerdensin?yani milli dinimiz Musevilik olsa onun içinde aynı sözleri sarfedecektiniz.Biliyorsunuz o din de bir tanrı,peygamberler ve kitaptan oluşuyor.Açıkçası ben bunu mucizevi bir şey olarak görmüyorum.Yinede saygılar..

No One Wins The Fight !
Sayfa Başlanıcı

zikir

Turkey
196 mesaj

mesajım - 07 Ekim 2004 :  21:31:09  Üye bilgilerini görüntüle
Teşekkürler formula..Uzman arkadaşımız beni din çorbası içinde yüzen sineklerden biri sanıyor.Ben dinlere değil,Tanrıya teslimiyete inanıyorum.Tanrı insanlar için dinler değil kendi koymuş olduğu bir dizi kurallar yekünü indirmiştir.Tanrı ne Yahudiliği ne de Hristiyanlığa onay verir.Ama rauf ve rahim olması nedeni ile içlerinden Allah'a teslimiyeti yeterince yerine getirenleri cennetine alacağınıda bildirmiştir.

Kur'an'da bu dinlerden bahsedilirken Tanrı'nın dinleri diye bahsedilmez.Ne Musa Yahudilik dinini ne de İsa Hristiyanlık dinini getirdi.Onların getirdikleri kendi dillerindeki Tanrı'ya teslimiyeti öneren sözlerdir.Elçilerin mesajını dejenere edip,kelimelerin anlamı üzerinde oynama yaparak ruhbanlık ve hahamlık gibi sınıflar oluşturularak ortaya beşeri bir din kurumu çıkmıştır.Ben bu kurumun karşısındayım.

Asıl konu kaydı nerelere geldi.Artık şu bildiklerini bir paylaşsam diyorum.

Selam ve sevgi ile.

Sayfa Başlanıcı

sedat

Germany
1652 mesaj

mesajım - 08 Ekim 2004 :  01:46:29  Üye bilgilerini görüntüle
Sevgili Pi... Bana >> Senin Tanrin kim? << diye bir soru yöneltmisti!

Ben bu soruyu, bir Mesaj olarak algilamis ve Bilincli olarak: Benim inandigim Tanrinin isminin, tek tanrili Dinlerde, Allah oldugunu söylemistim.

Düzeltmesini... daha dogrusu, yanit vermesini, bosuna bekledim.

Ben Allaha inanmiyorum... Allah... islamiyetten önce Araplarin inandigi 355 Tane Tanridan, sadece bir tanesinin ismi...

Yani: Yahudilerin ve Hiristiyanlarin inandiklari Tanri'yla Müslümanlarin inandigi Tanri arasinda, Cok büyük bir fark var.

Hiristiyan ve yahudilerin inandiklari Tanrinin ismi Jahwe'ydi! ... Erkekti!

Evliydi...

2 tane'de cocugu vardi!

J'nin anlami Baba... H'nin anlami Anne... W'nin anlami, Erkek oglan... ikinci H'nin anlami Kiz cocugu.

Yani JHWH

Okunusu; JAHWE

Kaynakmi????

"galiba" Bu konuda en iyi kaynak Laurence Gardnerin yazdigi, das Vermächtnis des Heiligen Gral, isimli kitap... Türkcesi varmi??? varsa!! ismi nasil? bilmiyorum

Formulaaaaaaaa yetis!

Konuyla alakasi??? Var!

sevgiler
sedat

Kedi!
http://www.kalvarienberg.at/pic/katze.gif

Sayfa Başlanıcı
Sayfalar: / 3 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Forum Kilitli  Konu Kilitli
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:
alternatif forum © 2000-04 Snitz Communications Go To Top Of Page
Bu sayfa 0,12 saniyede görüntülendi. Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05

'YAZ KÖŞESİ' SON EKLENEN YAZILAR :
* Fistikçi Sahap      29.07.2010 - Candan Selman
* suyun yüzü      29.07.2010 - Yagmur Damlasi
* Artik...      20.07.2010 - Nese Yaman
* (Ba)aab (ba)aaa      20.07.2010 - Özlem Keskin
* künyesi belli bu kentin      19.07.2010 - Faruk Cidem

Askin Küçük Sandal(lar)i*...    Perihan Baykal

Bugün   428    Toplam   3654662
 Bugün   429    Toplam   3654663